MinByØgaden.dk

Turisme i Nordvestjylland sigter mod en bæredygtig fremtid

8 oktober, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Hjørring Kommune og Turismeforum Visit Nordvestkysten går sammen for at styrke turismen i området og forlænge sæsonen.
MinByFoto.dk
DEKLARATION
Kilde:Nordsøposten
Alt. tekst:MinByFoto.dk
Billedetekst: Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

For nylig blev der skabt en positiv stemning på Hotel Kirkedal i Lønstrup, hvor repræsentanter fra Hjørring Kommune og Turismeforum Visit Nordvestkysten samledes for at drøfte fremtidens turisme i Nordvestjylland. Målet er klart: En turisme, der ikke kun trives i højsæsonen, men som også er bæredygtig og giver indtjening året rundt.

Turismen i området arbejder med tre sæsoner: højsæsonen om sommeren, skuldersæsonen før og efter sommeren samt vintersæsonen. Tanken er at udvide turistsæsonen og skabe aktiviteter, der appellerer til besøgende hele året. Det inkluderer endda jule- og nytårsoplevelser for at tiltrække gæster i vintersæsonen.

Under mødet blev det understreget, at nøgleelementer for en bæredygtig turisme er god, personlig service og kvalitetsprodukter i restauranter og butikker. Turistbranchen er en vigtig økonomisk motor med jobmuligheder både inden for turisme og i tilknyttede virksomheder.

Kim Møller-Kjær, ejer af Michelin-restauranten Villa Vest i Lønstrup, delte sin erfaring med at udvide sæsonen til at vare omkring ni måneder ved at tilbyde en kombination af gourmetmad, naturoplevelser og førsteklasses service.

Efter en kort pause præsenterede blomsterhandler Johnny Haugaard inspiration til kreativitet og fællesskab som et vigtigt element i turismeudvikling. Han opfordrede til at tænke ud af boksen og samarbejde med andre kreative sjæle.

Mødet blev afsluttet med anerkendelse af det nordvestjyske turistområdes kvalitet, herunder Skallerup Seaside Resort, der blev kåret som Bedste Feriecenter i Danmark ved Danish Travel Awards 2023.

Anne Helene Kahr Thomsen, journalist hos Turistmonitor, var også til stede og opsummerede en vigtig pointe fra Peter Krusborg, direktør for Visit Nordvestkysten. En nøgle til turismeudvikling er at skabe tilbagevendende sæsonforlængelseskoncepter, herunder store begivenheder som Hook & Cook, der blev afholdt langs hele Nordvestkysten i august og september. Konceptet er baseret på lokale kystfiskeriaktiviteter og blev for første gang markedsført i Tyskland for at tiltrække flere internationale besøgende.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt